Több száz ETO-szurkoló kísérte el a budapesti Új Hidegkuti stadionba a csapatot, és az ő támogatásuk is kellett a győri lányoknak ahhoz, hogy újra elhódítsák a kupát. A remek kezdés és a gyors vezetés után, kissé visszaesett az együttes játéka, de az MTK találata mégis szinte a semmiből jött. Fordulás után két sokk is érte a zöld-fehéreket: a kiugró White-t csúnyán letaglózta a fővárosi gárda kapusa, ám a játékvetető, mindenki megdöbbenésére, nem állította ki a hálóőrt, sőt még sárga lapot sem adott neki. (Az ETO amerikai csatára elveszítette az eszméletét, agyrázkódást szenvedett, így a mentők azonnal a kórházba szállították.) Az eset érezhetően megviselte a győriek gólfelelősét, Vachtert, aki elhibázta a jogosan megítélt büntetőt. A második félidőben is az ETO játszott fölényben, de újabb találat már nem született a mérkőzésen. Sajnos, újabb sérülések viszont lettek, hiszen a tizenegyes párbaj előtt Süle és Zágonyi is kénytelen volt elhagyni a pályát, helyettük Kocsán és Nagy F. személyében olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik hosszabb kihagyása után nincsenek még közel sem százszázalékos állapotban, ám kényszerűségből, a zöldgyepen találták magukat. 

A büntetők nagy izgalmakat hoztak, mindkét csapat hibázott, de a legvégén Sali higgadtsága, az ETO javára döntötte el a párharcot. Természetesen óriási győri örömünnep kezdődött a Hungária körúton, amely aztán az öltözőben, a buszon és legvégül az ETO stadion VIP-termében folytatódott. A boldogság leírhatatlan, hiszen immáron harmadszor is az ETO FC Győr nevét vésték fel a gyönyörű vándorserlegre!

A sors fintora, hogy a FTC-ETO rangadóra éppen a mostani hétvégén kerül sor (vasárnap, 14 óra), s bár a győriek kérték a találkozó elhalasztását, ez végül ne valósult meg. Az ETO így a sok sérülés és betegség miatt, kénytelen tartalékosan pályára lépni, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy ezúttal az U19-es csapat fiataljai alkotják majd az együttes gerincét. A csapat háza táján abban bíznak, hogy a jövő heti, Puskás Akadémia elleni mérkőzésre már jelentősen javul a helyzet, az alapszakasz utolsó fordulójában, a Szekszárd elleni hazai találkozón, pedig már főpróbát tarthat a remélhetően végre teljes létszámú ETO, amely a Pünkösd hétfőn kezdődő, és két győzelemig tartó bajnoki döntőben, meglepetésre készül, a címvédő Ferencváros ellen.