Nagy nap lesz ez az ETO-szurkolók életében, akik óriási lelkesedéssel és bizakodással készülnek a sporttörténeti eseményre.

Hosszú idő után újra elérhető közelségbe, mondhatni karnyújtásnyira került az ETO férficsapata az NB I-hez, igaz ehhez, a legnagyobb vetélytársát, a Vasas együttesét kell legyőzni! Három eredményből kettő, a fővárosi gárdának kedvezne, a hazai pálya előnye viszont a zöld-fehéreknél van, ami jelen esetben valóban sokat jelenthet! Elővételben elkelt az összes eladható jegy a győri stadionban, így fantasztikus hangulat fogadja majd a csapatokat, s mivel több, mint kilencven százalékban 

ETO-szimpatizánsok lesznek a lelátókon, a hangerő egyértelműen a hazaiakat támogatja majd. 

Legutóbb 2013-ban, a bajnoki cím kiharcolásakor, a Fradi elleni találkozón volt hasonló tét és hangulat Győrött, és akkor sikerült is célba érnie a győri gárdának. Hasonlóság a múlt és a jelen között az is, hogy akkor az 1963-as és az 1983-as bajnokcsapatok köszöntése volt a stadionban, míg ezúttal az 1979-es kupagyőztes együttes tagjait ünnepelheti majd a publikum. Legendák tehát ezúttal is bőven lesznek a helyszínen, hogy aztán a jövő legendái is ott lesznek-e, az majd a mérkőzés után kiderül… Az mindenesetre tény, még ha ez nyomást is jelent a csapatra nézve, hogy az ETO most nemcsak egy meccset nyerhet meg, hanem, nem túlzás, mindent! Sajnos, ez igaz az ellenkezőjére is, ezen a találkozón Győrben minden el is úszhat, de erre a klubhoz kötődők, gondolni sem akarnak! Szóval, srácok, nincs más hátra, mint előre!

És persze ugyanez vonatkozik a lányokra is, akik az elmúlt három évben szinte csodát tettek azzal, hogy egymásután három Magyar Kupát nyertek, és immáron harmadszor bajnoki döntőt vívnak. Hétfőn délután nekik a Ferencváros otthonában lesz jelenésük, és remélhetően jó hangulatban érkeznek majd vissza a férfiak esti rangadójára. A csapatot idén, ritkán tapasztalható sérüléshullám sújtja, de eddig ezen is úrrá lett a társaság, amely szereplésével már így is rengeteg örömöt szerzett az ETO-híveknek. Ha sikeres lesz az ETO-pünkösd, akkor csütörtökön, a női bajnoki döntő győri visszavágóján, valamint a vasárnapi ajkai NB II-es férfimérkőzésen egyaránt, nem nehéz megjósolni, több ezer ETO-szurkoló lesz jelen. Győrött senki sem pünkösdi királyságban gondolkodik..

Az ETO-család tagjai nagyon készülnek a döntő ütközetekre, ebben a helyzetben sokszor emlegetve, a legendás muskétások egykori jelszavát: „Egy mindenkiért, mindenki egyért!"