Bár a mérkőzésen nagyon gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, az ETO nagyon gyorsan fordított, és látványos gólokkal, magabiztos győzelmet aratott egyik nagy vetélytársa ellen. A támadósorban, az egyre jobb formába lendülő McCarthy először duplázott győri színekben, de a fejsérüléséből visszatérő White is biztatóan mozgott, Vachter pedig „szállította” a szokásos gólját. Örömteli, hogy hosszú idő után Kocsán is újra pályán volt, és gólpasszal tért vissza. Középpályán Savanya, Öreg és Sali sokat futva, nagyon hasznosan futballozott, Ladhani pedig megint villant, és sokadszor volt eredményes a második vonalból. Az érettségiző Borók a kapuban, a válogatott Kovács L. pedig a védelem tengelyében volt magabiztos, utóbbi remekül irányította a fiatal Horvathovát és a védőként egyre biztatóbban játszó Zágonyit. A fiatalok csereként tették hozzá a magukét a győztes találkozóhoz.  

És akkor néhány gondolat a hiányzókról: Krizsan az u16-os magyar válogatottal egy horvátországi nemzetközi tornán vett részt, ahol két mérkőzésen is lehetőséget kapott kezdőként. Petrovicsra az érettségije után térdműtét vár, így ő sajnos, hosszabb ideig nem szerepelhet. A csapat háza táján viszont nagyon bíznak abban, hogy a legutóbb nem játszó „négyek”, már a hétvégi mérkőzésre, de legkésőbb a bajnoki döntőre visszatérnek: Süle, Nagy F., Frajtovic és Vida szereplése nagyot lendíthetne az együttesen, a szakmai stáb variációs lehetőségein.

A bajnoki alapszakasz utolsó mérkőzése, az ETO-Szekszárd találkozó, a hazaiak kérésére, az eredeti időpontnál egy órával előbb, tehát szombaton 15 órakor kezdődik, így a győri sportrajongók könnyedén átsétálhatnak majd a szomszédos Audi Arénába, a 17.15 órakor kezdődő, ETO-FTC női kézilabdarangadóra.