ETO FC Győr – First Vienna 2-1 (1-0)

Győr, ETO Stadion. 

ETO FC Győr: Ruisz – Vera, Szépe, Boldor, Vianna, Anton, Vingler, Skvarka (Hanzli 75’), Bumba, Diarra, Lukic. Vezetőedző: Antonio Munoz.

First Vienna: Giuliani – Steiner, Mouschein, Luxbacher, Peham, Ochs, Bumbie, Omerovic, Krenzhuber, Bischof, Bauer. Cserék: Ecker, Sanogo, Tanzmayr, Kitenge, Wusch, Boateng, Abazovic, Stratznig, Hushovic.

Gsz.: Lukic (12’), Diarra (54’) ill. Kitenge (80’).

A 3. percben Lukic került ziccerbe, ám a vendégek kapusa védeni tudott. A 12. percben gyönyörű játék végén Lukic elé került a labda a kapu előterében, támadónk ekkor már nem hibázott, a jobb alsóba lőtt 1-0. A 35. percben Anton ment veszélyesen középre, a kapus szögletre mentett. Mindjárt a második játékrész legelején Bischof futott el a jobboldalon, rávezette Ruiszra, ám a kapu mellé lőtt. Az 54. percben Vingler kapott remek indítást Bumbától, próbálkozásánál még menteni tudott az osztrák hálóőr, majd az érkező Diarra elé gurított, aki okosan emelt a hálóba tizenhat méterről 2-0. Tíz perccel a vége előtt Kitenge vállalkozott lövésre, távolról kilőtte a bal alsót 2-1. Két perccel később Boateng csapott le egy rosszul haza fejelt labdára, lövését Ruisz védte. A hajrában már nem adódott több lehetőség egyik csapat előtt sem, megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Antonio Munoz: - A mai első meccs első félidejében keveset vállaltunk egy az egyben labdával és hiányoltam az agresszivitást labda nélkül, de ez azért történhetett, mert sok játékos az akadémiáról, először játszott az első csapatban. A második félidő után a srácok változtattak ezen, és volt 3-4 tiszta lehetőségünk, amit nem tudtunk gólra váltani. Pozitívum, hogy Csáki, Mitring, Banati, Herceg és Tudor is kapott játékperceket az első csapatban.
A második mérkőzésen egy színvonalas kilencven percet láthattunk, támadásban és védekezésben is irányítottuk a játékot. Az első félidőben 3 vagy 4 támadást is végig vittünk. A második játékrészben is nagyon jó lehetőségeink voltak arra, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést.
Készen állunk a jövő heti megmérettetésre!