Puskás Akadémia FC - ETO FC Győr 1-4 (1-3)
Felcsút, 200 néző. V.: Bognár R.

Puskás: Pongrácz (Danbeck, 46. p.) – Bokor, Szemán-Tóth, Harmat (Mayer, 46. p.), Palakovics (Suratcova, 46. p.), Tuza, Sinka, Nagy L. (Brekovszki, 80. p.), Szarvas, Staier (Pécsi, 67. p.), Tamók. Edző: Halászi Kinga.

ETO: Borók – Zágonyi (Szabova, 74. p.), Kovács L., Horvathova (Nagy Sz., 83.p.), Öreg, Savanya (Rajkovic, 86.p.), Sali, Ladhani, McCarthy, Vachter (Győri, 86.p.), White (Kocsán, 74. p.). Edző: Dörnyei Balázs.   

Gsz.: Staier ill. McCarthy 2, Ladhani, Vachter.

 

A hirtelen beköszöntött nagy melegben, ezúttal hat játékosát nélkülözve lépett pályára az ETO. A győri együttes kezdett jobban, ám meglepetésre, a hazai csapat szerzett vezetést a 7. percben: egy jobb oldali beadást követően, a hosszú oldalon érkező Staier 14 méterről talált a bal felső sarokba. 0-1. Szerencsére gyorsan jött a zöld-fehérek válasza, a 9. percben, egy szögletet követően, McCarthy fejelt a kapuba. 1-1. A 16. percben pedig már az ETO-nál volt az előny: egy sikeres labdaszerzést követően, Ladhani 18 méterről emelt a hazai kapuba. 2-1. A 42. percben egy remek győri akció futott végig a pályán: White indítását követően Vachter húzott el a jobbszélen, beadását McCarthy előre vetődve fejelte a hálóba. 3-1.

Fordulás után White és Vachter is nagy helyzetben hibázott, így csak a 75. percben dőlt el véglegesen a találkozó, amikor Kocsán jobb oldali beadását, Vachter 12 méterről, kapásból lőtte a kapuba. 4-1. Ezután az ETO több fiatal játékosának is bizalmat szavazott, de a cseréket követően sem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele.

A győri együttes győzelmével bekerült a bajnoki döntőbe, amelyet pünkösd hétfőn, a Groupama Arénában kezd meg majd a Ferencváros ellen. (A döntő második találkozója, május 23-án lesz Győrben.) Addig azonban még egy mérkőzés vár majd az ETO-ra, az alapszakasz utolsó fordulójában, szombaton 15 órakor, a Szekszárd látogat Győrbe. 

Dörnyei Balázs: - A játékosoktól azt kértem a mérkőzés előtt, hogy igenis vegyék komolyan ezt a meccset. Tudtuk, hogy egy pont elég nekünk a bajnoki döntőhöz, de mi nem egy pontért érkeztünk. Örülök, hogy ezt megkaptam és magabiztos győzelmet tudtunk aratni. Emellett elértünk még egy olyan célt, amit hónapok óta nem sikerült, sérülés nélkül lehoztuk a találkozót, sőt nagyon fontos, hogy a sérült játékosaink közül Kocsán Petra visszatért és húsz percet már a pályán töltött, és nagyon szép gólpasszt is adott. Remélem, hogy a jövő héten, de legkésőbb a bajnoki döntő hetében még két-három játékos szintén vissza tud térni és komplexebb lesz a keretünk. A következő időszak arról fog szólni, hogy minél jobban felkészüljünk a döntőre.