ETO FC Győr – PMFC 3–1 (1–1)

Győr, ETO Stadion 1783 néző. V.: Andó-Szabó Sándor (ifj. Varga Gábor, Ország Péter).

ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos, Vingler (Urblík N. 46’, Bánáti 57,), Anton, Boschilia (Kröhn 46’)), Bumba (Vianna 92’), Skarka, Lukics (Farkas B. 70’). Vezetőedző: Borbély Balázs.

PMFC: Helesfay – Takács Zs., Szekszárdi T., Hadaró, Majnovics, Krausz, Szeles (Bachesz 79’), Harsányi (Vas B. 79’), Szabó M., Lacza (Bukovics 61’), Rácz B. (Tóth-Gábor K. 79’) Vezetőedző: Mátyus János. 

Gsz.: Bumba (12’), Farkas B. (71’, 75’) ill. Szabó M. (40’).

Kiállítva: Helesfay (85’).

A 4. percben Bumba futott el a baloldalon, beadását egy védő fejelte szögletre. A 10. percben Vingler hosszú indítását Bumba vette át a hosszún, ballábas lövése elkerülte a kaput. Két perccel később megszereztük a vezetést! Csontos baloldali szögletére Bumba érkezett középen, aki kapásból a hálóba lőtt 1-0. A 31. percben Vera centerezése ismét Bumbát találta meg, aki közelről a jobb kapufát találta el. A 40. percben egyenlített a Pécs. Vingler szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a megítélt büntetőt Szabó M. lőtte magabiztosan a kapunkba 1-1. Az 58. percben Anton harmincméteres szabadrúgása a felső lécen csattant. Négy perccel később Anton adott nagy labdát a leshatáron kilépő Lukicnak, támadónk óriási helyzetben a kapu mellé gurított. A 66. percben ismét Anton lövése találta el a kapufát, ezúttal egy visszagurított labdát lőtt laposan a bal kapufára. Nem sokkal később Kröhn vette észre, hogy Helesfay kint áll a kapujából, távoli próbálkozásával centiket tévedett ismét a kapufát találta el. A 71. percben érkezett a nem sokkal korábban pályára lépő Farkas Balázs, és közelről a pécsi kapuba lőtt 2-1! Négy perccel később ismét Farkas B. volt eredményes! Skvarka beadását közelről bólintotta a hálóba 3-1. A mérkőzés hajrájára emberelőnybe kerültünk, a kifutó Helesfay elütötte Verát, amiért a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.
A hátralévő időben már nem alakult ki komoly lehetőség egyik kapu előtt sem, összességében megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot és megyünk tovább az úton.

Borbély Balázs: - Kissé meglepett minket a Pécs az első félidőben. Ugyan számoltunk vele, hogy öt védővel fognak felállni, 5-3-2-re számítottunk, de 5-4-1-gyel picit megleptek bennünket, de nem ez volt a nagyobb probléma. Véleményem szerint túl félénken játszottunk, görcsösséget éreztem a csapaton, nem az jött le a srácok arcáról, amit szerettem volna látni, ezért a szünetben megbeszéltük, hogy így nem mehet tovább, mert ebből jó nem fog kisülni. Változtattunk is, két helyen cseréltünk. Ezután már sokkal jobb volt a mentalitás, volt önbizalom, mindenben javultunk és ezért is tudtuk megnyerni a mérkőzés.