BVSC-Zugló – ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Budapest, BVSC Stadion. V.: Derdák (Huszár, Király). 

BVSC: Csenterics – Király, Vinicius, Hesz, Poór, Hidi P., Tóth K., Mucsányi (Bacsa 58’), Nwachukwu (Nagy J. 89’), Tóth M. (Kelemen P. 67’), Ihrig-Farkas (Szilágyi M. 67’). Vezetőedző: Szekeres Tamás.

ETO: Ruisz – Vera, Szépe (Hamed 56’), Boldor, Vianna (Csontos 46’), Anton, Vingler, Skvarka (Kröhn 69’), Bumba, Diarra (Boschilia 69’), Lukics (Huszár 56’). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Tóth M. (37’).

A 7. perc elején Anton szabadrúgása perdült fel, majd Boldog ollózott, ám próbálkozása elkerülte a kaput. A 24. percben Bumba végzett el szabadrúgást jobbról, amire Szépe érkezett és fejelt Csenterics kezébe. Szűk fél óra elteltével Skavrka tálalt Lukic elé, akinek lövését a hazaiak hálóőre védte. Egy perccel később Vera centerezése Bumbát találta meg, akinek próbálkozását bravúrral védte Csenterics. A 35. percben Lukic adott nagy labdát Bumbának, játékosunk szembe került a hazai kapussal, aki jól jött ki és menteni tudott. A 37. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a BVSC. Tóth M. elé került a labda a kapunk előterébe, a hazaiak támadója közelről laposan a hálóba lőtt 1-0. Az első játékrész végén Diarra jobbról adott középre, a hosszún érkezi Bumba a jobb kapufát lőtte telibe. A 43. percben Boldor érkezett egy szögletre középen, ám a kapu mellé fejelt. A 72. percben az ETO-mezben először pályára lépő Boschilia próbálkozott távolról, lövése elszállt a kapu felett. Öt perccel a vége előtt szép összjáték végén Bumba került helyzetbe, próbálkozása egy védőről szögletre pattant. Az utolsó pillanatokban Kröhn került nagy hekyzetbe, Boldor csúsztatott meg egy kirúgást, támadónk ugrott ki, majd a tizenhatostól nem talált kaput.

Összességében hiába játszottunk fölényben az egész mérkőzésen, a BVSC otthon tartotta a három pontot.

Antonio Munoz: - Szerettünk volna három ponttal kezdeni, de nem tudtuk a saját futballunkat játszani. Az első félidőben lassan járattuk a labdát, de uraltuk a játékot, és volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk, ám nem találtunk a kapuba, ellenfelünk pedig az egyetlen helyzetéből eredményes volt. A második félidőben idegesen játszottunk, nem tudtunk tiszta helyzetet kialakítani, csak a mérkőzés utolsó pillanataiban. Levonjuk a tanulságokat, sok dolgot kell kijavítanunk, és a következő meccseket meg kell nyernünk hazai pályán.