Farkas Balázs 2023 nyarán tért vissza csapatunkhoz egy sikeres siófoki kölcsönjátékot követően. Sajnos már a felkészülési időszak elején súlyos sérülést szenvedett, ami miatt szinte az egész bajnokságot ki kellett hagynia. Mivel remek ütemben haladt a rehabilitációja, majd a pályára való visszatérése, a szezon végén már pályára léphetett a csapatban, ráadásul egyből góllal tért vissza, Mosonmagyaróváron volt eredményes. A Pécs elleni hazai mérkőzésen már duplázni tudott, amivel oroszlánrészt vállalt a győzelemben, egyúttal, hogy versenyben maradtunk a feljutást érő pozícióért. A Merkantil Bank Liga 2023/24-es kiírásában 5 alkalommal szerepelt együttesünkben, melyeken összesen 3 gólt szerzett. Az élvonalban eddig 4 meccsen lépett pályára Farkas Balázs, aki a szezon hátralévő részében a Budapest Honvédnál szerepel kölcsönben, aminek a lejárta után várjuk vissza csapatunkhoz!

Lacza Alex szintén egy kölcsönjátékot követően tért vissza az ETO-ba, a PMFC gárdáját erősítette az előző szezon második felében. Saját nevelésű labdarúgónk az elsőosztályban nem lépett pályára, NB II-es mérkőzésen összesen 34 meccsen szerepelt, melyeken 5 gólt szerzett. Lacza az előttünk álló szezonban az NB II-es élcsapat Szeged futballistája lesz, neki is sok sikert kívánunk és várjuk vissza!

Steven Vanharen sportigazgató reményei szerint fiatal játékosaink kellő rutinnal érkeznek vissza a kölcsönjátékról, és a jövőben az ETO erősségei lesznek.

- A kölcsönadás oka fiatal játékosaink esetében, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak, ezáltal fejlődni tudjanak. Bízunk benne, hogy a következő szezonban kellő rutint szereznek, és ezzel felvértezve térnek vissza hozzánk – mondta Steven Vanharen