A Magyar Kupában, amit a rendszerváltás előtt Magyar Népköztársasági Kupának hívtak, a hatvanas években sikert sikerre halmozott a Győri ETO. Egymást követő három esztendőben megnyerte a serleget, ezüstérmes is volt, aztán hosszabb szünet következett a sikersorozatban. A következő és eleddig utolsó kupadiadalt 1979-ben jegyezhettük fel, és ennek már éppen negyvenöt esztendeje.  

Egy ETO-gól döntött a fináléban

Az MNK-döntőben a mindent eldöntő gól a 17. percben esett: „Onhausz vitte fel a labdát a bal oldalon, a 16-osra játszott, ahol Bálint könnyedén szerelhetett volna. A válogatott hátvéd azonban könnyelműsködött, Szabó O. elvette tőle a labdát, és a kiinduló Zsiborás mellett laposan a bal sarokba lőtt.”  
A Ferencváros játékosai a legjobb helyzeteket is elhibázták, két alkalommal pedig a kapufát találták telibe. Igaz, a fővárosi rohamok közepette az ETO is hagyott ki ziccereket, a hajrában például Szabó Ottó veszélyeztetett egy 20 méteres bombával, amely a felső lécről vágódott a mezőnybe.  
A Fradi közönsége a mérkőzésen szinte végig bundát „emlegetett”, és ezért tüntetett kedvencei ellen a mérkőzés végén. 
Kisalföld: „A hármas sípszó után az ETO játékosait, a lelátón a vezetőket, a maroknyi győri szurkolótábort majd szétvetette az öröm! A ferencvárosi törzsközönség percekig tartó füttykoncerttel »köszöntötte« csapatát, de a pártatlanok is alig akarták elhinni: Dávid legyőzte Góliátot; a Magyar Népköztársasági Kupa 1979. évi nyertese a győri Rába ETO.  
(...) A győri zöld-fehérek azt játszották, amire általában képesek, a csapatjáték megközelítette az ősszel látottakat, és az önbizalom mellett nem hiányzott a határtalan lelkesedés sem. A Fradi zöld mezében voltak az egyéniségek, de a Rába fehér mezes játékosai alkottak csapatot.” 
Képes Sport: „Nagyszerű benyomást keltett a győri együttes.  Taktikusan, fegyelmezetten játszott ez a gárda és soraiban olyan vezéregyéniségeket lehetett találni, mint Palla a kapus, Pozsgai a középhátvéd, és még néhányan. Nem volt tehát látványos a mérkőzés, de a győri siker teljesen megérdemelten született.” 
A kupát Szepesi György, az MLSZ elnöke adta át Pozsgai Lajos csapatkapitánynak. - írta a Kisalföld
 

A kupagyőztes csapat tagjait, a május 20-án (hétfőn) 20 órakor kezdődő, ETO FC-Vasas rangadó szünetében köszönti a klub és a város vezetése, a győri stadionban.

A kupagyőztes játékosok 
Palla Antal, Horváth II  László kapusok
Csonka Gyula, Pozsgai Lajos, Pardavi Károly, Pásztor Ferenc, Baumann János, Magyar Lajos, Hannich Péter, Füzi Géza, Lipót Gyula, Mile Sándor, Szabó Ottó, Glázer Róbert, Gőcze Gyula, Pölöskei Gábor, Onhausz Tibor, Koltai István, Pénzes Mihály, Horváth Dénes, Szijártó László, Horváth I László, Szabó Ferenc, Orbán István mezőnyjátékosok.

Gólszerzők: Pölöskei 10, Glázer R. 7, Szabó O., Mile 6-6, Szabó F., Onhausz, Füzi 2-2, Pardavi, Hannich,  Pásztor 1-1.

A szakmai stáb tagjai 
Szániel János elnök, dr. Tóth Lajos szakosztályvezető, Kovács Imre vezetőedző, Koós László pályaedző, Horváth Béla technikai vezető, dr. Povázsán József orvos, Józsa Zoltán gyúró.