Kuznyecov Szergej 1982-ben Harkivban született. Játékosként a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2000-ben, a finn élvonalbeli Jokerit gárdájába távozott. Egy év után visszatért a fővárosba, és az FTC keretéhez csatlakozott. Ezután több országban légióskodott, többek között fehérorosz, moldáv és litván bajnokságot nyert, utóbbiban, 2006-ban a gólkirályi címet is megszerezte. Labdarúgó karrierjét Ukrajnában, a másodosztályú PFK Szevasztopol csapatában zárta le, ahol újfent gólkirály tudott lenni.

Edzői pályafutását az orosz élvonalbeli Arszenal Tula gárdájánál kezdte, ahol asszisztensedzőként tevékenykedett. Ezután szintén másodedzőként került a Szpartak Moszkva csapatához, itt beugróként vezetőedzőként is szerepet kapott. Moszkvából két szezon után Görögországba távozott, és a Panathinaikos stábját erősítette. 2022-ben a DVTK vezetőedzője lett, és a miskolci csapatot bajnokként az NB I-be vezette az elmúlt szezonban.

 

A komoly ambíciókkal rendelkező szakember nagy lendülettel és bizonyítási vággyal vág bele a munkában, amiben segítségére lesz szakmai stábja is. Ebben helyet kap a 43 esztendős ukrán Dmitrii Parkhomenko pályaedzőként és a 46 éves Petar Milcanovic erőnléti edzőként. Rajtuk kívül továbbra is a vezetőedző munkáját segíti kapusedzőként Sebők Zsolt, valami asszisztensedzőként Lipták Zoltán.

Kuznyecovnak nincs sok ideje a következő mérkőzésig, ugyanis hétfőn egyből a Nyíregyháza elleni rangadón debütál a kispadon, de addig is mindent meg fog tenni, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megismerje a csapatot.

 

Sok sikert kívánunk, Szergej!