Farkas Balázs, csapatunk sajátnevelésű játékosa még a bajnokág kezdete előtt szenvedett súlyos sérülést. A támadó kénytelen volt kihagyni szinte a teljes szezont, ám egy pillanatig sem adta fel, hiszen a műtét és a rehabilitáció után már egy ideje a társakkal készült, múlt hét végén pedig már pályára is lépett az akadémiai csapatban. Visszatérése pedig nem is lehetett volna sikeresebb, hiszen amellett, hogy fiataljaink egy közvetlen riválist győztek le, Farkas Balázs két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a három pont begyűjtéséhez.

A fiatal támadó nagyon kemény időszakot hagyott maga mögött:

- Június végén sérültem meg, majd július 12-én műtöttek meg – kezdte Farkas Balázs. – Pár nappal később már el is kezdhettem a gyógytornát Forrás Fernandával, amit ezúton is köszönök neki, hiszen ő az elejétől kezdve végig kísért az úton. Először azon volt a hangsúly, hogy a térd mozgástartományát napról-napra, hétről-hétre növelni tudjuk. Ez a kötelező és unalmasa része volt a gyógytornának, mivel itt mindig ugyanazt végeztük el. A súlyzós edzéseknél már volt egy kis változás, ugyanis elkezdhettük a láb stabilizálását és visszaerősítését, hogy felkészítsük arra, hogy milyen lesz vele futni, kisebb mozgásokat végezni. Ez is hosszabb folyamat volt, és rengeteg munkát igényelt.

Ezután következett egy nagyobb ugrás a rehabilitáció során, hiszen december végén, január elején következtek az egyenes vonalú futások és a térd fokozatos terhelése:

- Szerencsére ebben a fázisban is panaszmentes voltam, minden a terv szerint zajlott – folytatta Farkas. – Akkor már kezdtem azt érezni, hogy látom a fényt az alagút végén! Februárban már elkezdhettem a csapattal is mozogni, illetve labdás edzéseket végeztem. Emeltük a fizikális terhelést, márciusban pedig teljesen visszaállhattam a társaim közé.

Egy hónap elteltével eljött a visszatérés ideje, Farkas Balázs az ETO Akadémia színeiben ismét magára ölthette a zöld-fehér mezt!

- Gyagya Attila erőnléti edzőnek is nagyon hálás vagyok, hozzásegített abban, hogy minél előbb és minél jobb állapotban visszatérhessek a pályára! Több, mint másfél év után húzhattam ismét magamra az ETO mezét, ami nagyszerű érzés volt. Természetesen az volt a legfontosabb, hogy ne legyen probléma a lábammal, ami szerencsére rendben is volt. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy ilyen jól sikerült a visszatérésem! Próbáltam a lehető legjobban felkészülni, szerencsére gólokkal és gólpasszal tudtam zárni a mérkőzést.

Farkas Balázs továbbra is keményen dolgozik, és bízik benne, hogy még ebben a szezonban az első csapatban is pályára léphet, ahol feljutást ünnepelhet a klub.

- Szeretnék még idén odakerülni az ’A’ csapat keretébe, majd a pályán lenni és segíteni a társakat a közös cél elérésében. Tudjuk, hogy győzelmi kényszerben vagyunk, de úgy gondolom, ez a keret képes rá, hogy kiharcolja a feljutást. Ez csak együtt sikerülhet, nagyon sokat számít a szurkolók támogatása, bízunk benne, hogy az ő segítségükkel, közösen feljutunk az NB I-be – zárta Farkas Balázs.