ETO FC Győr – Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)

Győr, ETO Stadion 1867 néző. V.: Dr. Csonka (Georgiou, Szabó D.).

 

ETO FC Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Szujó, Vianna, Tóth R., Diarra (Huszár 93’), Bumba (Boldor 59’), Csontos (Boschilia 77’), Skvarka, Kröhn (Lukic 77’). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

 

Budapest Honvéd: Tujvel (Dúzs 56’) – Kovács N. (Eördögh 77’), Szabó A., Pekár, Benczenleitner, Lőrinczy (Adorján 77’), Nyitrai (Bocskay 86’), Keresztes, Kerezsi (Kundrák 77’), Holman, Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél.

 

Gsz.: Keresztes (60’).

 

Kiállítva: Szujó (57’).

 

A 8. percben Diarra cselezett középre magát, ballábas lövése kevéssel ment el a kapu mellett. Három perccel később Krajcsovics lövését Ruisz védte lábbal. A 25. percben Bumba ugratta ki Kröhnt, aki elől az utolsó védő és Tujvel közösen mentett. A 38. percben Diarra lövése egy vendég védő fejéről pattant szögletre. Öt perccel az első játékrész vége előtt Szépe fejesét védte bravúrral Tujvel. Az 50. percben óriási lehetőséghez jutottunk, Kröhn ugrott ki két védő szorításában, lövése centikkel ment el a kapu mellett. Az 53. percben Kerezsi léc alá tartó bombáját Ruisz tolta szögletre. Az 57. percben egy labdavesztést követően Szujó szabálytalankodott utolsó emberként a tizenhatoson belül, amiért kiállítás és büntető járt a vendégeknek. A tizenegyest Holman végezte el, Ruisz védeni tudta a lövést. Egy óra játék után Keresztes elé pattant a labda a tizenhatoson belül, a Honvéd játékosa nem hibázott, a bal alsóba gurított 0-1. A 76. percben egy balról érkező beadásra Kröhn érkezett bevetődve, ám a labda a kapu fölé szállt. A rendes játékidő utolsó percében Vianna próbálkozott távolról, lapos lövését Dózs védte.

 

Kuznyecov Szergej: - Természetesen minden vereség fájdalmas, különösen egy ilyen mérkőzés után, mint amit ma játszottunk. Jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és abszolút nem érdemeltünk vereséget. Az utóbbi időben a sors nagyon keményen próbára tesz bennünket, de erősnek kell lenni, fel kell állni.