Az ETO FC Győr, a Labdarúgó Módszertani Központ, az NSÜ, az MLSZ és a Széchenyi István Egyetem közös szervezésében 2024. augusztus 22-én szakmai továbbképzést tartottunk.

A mai modern labdarúgásban nem csupán a tökéletes fizikai állapot fontos, emellett a minél magasabb kognitív képesség is egyaránt. Ebből adódóan a képzések során ezen terület fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ennek szellemében Dr. prof. Ihász Ferenc segítségével sikerült felkérnünk Dr. Andre Roca-t, a londoni St Mary’s Egyetem docensét, hogy ebben a témakörben végzett kutatási eredményeiről tartson nekünk előadást.

A továbbképzés „A perceptuális kognitív készségek hatása feladatmegoldásokban, fiatal labdarúgók körében” témában zajlott, egy elméleti előadásból, valamint egy gyakorlati bemutatóból állt. Az eseményre a határon túlról is érkeztek, összesen 118 érdeklődő vett részt a továbbképzésen.

Bízunk benne, hogy ez a sikeres, közösen megrendezett esemény az első lépés ahhoz, hogy minél szorosabb együttműködés alakulhasson ki az ETO és a Széchenyi Egyetem között!

Az előadáson bemutatott anyagot itt nézhetik meg: