Február 22-én és 23-án megrendezésre kerültek az első szülői workshopok mindegyik korosztályunkban, egészen az U7-től az U11-ig. Ezekkel az előadásokkal az volt Akadémiánk célja, hogy a szülőket egy kicsit közelebb hozza a klub filozófiájához, betekintést nyerjenek a háttérben folyó munkába és komplexen, egy folyamatként kezeljék az éppen aktuális korosztályok elvárásait, vagy éppen a játékosok fejlődését. A közel kilencven perces előadások alatt a szülők információkat kaphattak a kiskorosztályos csapatok képzéséről, alapelveiről, a szakmai munkáról, érintve a periodizációt, az edzések tervezését, szervezését, vezetését. Általános témákat is érintettek vezetőink, amibe próbálták a szülőket interaktívan bevonni. Megvitatták, hogy mi is az eredmény az utánpótlás labdarúgásban, vagy éppen mik az általános alapelvek klubunknál szakmától, korosztályoktól függetlenül.

A visszajelzések alapján összességében azt gondoljuk, hogy ez egy remek kezdeményezés volt, hiszen a szülők sok új információhoz jutottak hozzá, amelyekkel napi szinten találkoznak, és így már a klubbal és az szakemberekkel közösen tudják a játékosok fejlődését elősegíteni.

 

A következtetéseket levonva tervezzük, hogy a későbbiekben megrendezésre kerül a második szülői előadás, ahova továbbra is nagy szeretettel várjuk a kedves szülőket.