Bicskei TC – ETO Akadémia 4-3 (2-1)

Bicske, Bicskei TC Sporttelep. V.: Papp (Király, Topálszki).

Bicskei TC: Illés – Dankó (Szalai 46’), Lakatos (Gyurácz 79’), Gaszner, Száhl, Varga Sz. (Beliczky 60’), Sóron (Benke 93’), Savanya, Tischler (Vicz 93’), Bozsoki, Dulló. Vezetőedző: Csordás Csaba.

ETO Akadémia: Kocsis – Kulcsár, Csáki, Koncz, Tamás K., Tudor (Herczeg 55’), Décsy (Gönye 85’), Mitring (Lawrenzo (79’), Bíró, Ntsama, Hamed (Rátonyi 55’). Vezetőedző: Szekeres Adrián.

Gsz.: Szalai D. (61’, 74’), Sóron (29’), Tischler (39’) ill. Ntsama (18’), Mitring (65’), Tamás K. (89’).

Bő negyedóra játék után sikerült megszerezni a vezetést, Ntsama talált a bicskei kapuba 0-1. Még az első játékrészben fordított a hazai gárda, előbb Sóron a 29. 1-1, majd Tischler a 39. percben volt eredményes 2-1. A 61. percben Szalai D. góljával kétgólos előnyre tett szert a Bicske 3-1, ám négy perccel később Mitring értékesített egy büntetőt, amivel 3-2-re zárkóztak fel akadémistáink. A 74. percben Szalai D. megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját, amivel újra megnyugtató előnybe került a Bicske 4-2. A rendes játékidő hajrájában Tamás K. góljával ismét felzárkóztunk 4-3, ám a továbbiakban már nem sikerült a hálóba találnunk, így az utolsó előtti fordulóban a fiataljaink egygólos vereséget szenvedtek a jelenleg második helyezett Bicske otthonában.
A bajnokság utolsó fordulójában Szekeres Adrián tanítványai a Dorog együttesét fogadják hazai pályán.

Szekeres Adrián: - Közvetlen a mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ma az fog dönteni, milyen karakterek lesznek a pályán. Lassan egy éve dolgozunk együtt, rengeteg taktikai utasítást hallottak tőlünk, amiket a szezon ezen részén nagyon szépen meg is valósítottak. Olyan csapattal találkoztunk, amelyben korábbi NB I-es labdarúgók szerepelnek, az volt a kérdés, hogy erre a helyzetre mi fiatal együttesünk hogyan reagál. Nem is okoztak csalódás a játékosok, nyilván kaptunk elkerülhető gólokat, többek között a két pontrúgás után, amit nagyobb koncentrációval el is kerülhettünk volna, de összességében, a labdával való játékunkkal abszolút elégedettek lehetünk. Az ilyen mérkőzésekből tudunk tanulni. Gratulálok az ellenfél csapatának is, úgy gondolom, hogy a mezőny egyik legjobb együttese.