Az ETO FC Győr edzőcentrumában megrendezendő kispályás labdarúgó tornán való részvételre feljogosító csapat-adományok, illetve a helyszínen kihelyezett urnába kerülő adományok a mindszentpusztai MIT TEHETNÉK ÉRTED? AUTISTA OTTHON ALAPÍTVÁNYT hivatottak támogatni.

IDŐPONT:
2024. június 8. szombat, 8:30-tól

HELYSZÍN:
ETO FC Győr edzőközpont. 9027 Győr, Nagysándor József utca 33. (Megközelíthetőség: Tóth László utca, Audi Aréna felőli sorompó irányából)

Két kiváló minőségű műfüves pályán játszanak a csapatok. A pályák mérete: 20×40 méter, vonalakkal határolt, kézilabdakapuval felszerelt.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

– Nincs nevezési díj. A tornán való részvétel feltétele 20.000 forint/csapat-adomány felajánlása a Mit Tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány javára, mely akár átutalással, akár a helyszínen fizetendő, legkésőbb a torna megkezdéséig;

– Az első 16 nevezést tudjuk fogadni;

– Egy csapatban maximum 12 fő nevezése lehetséges;

– Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet;

– Minimum három mérkőzés garantált.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

2024. május 24. péntek, 18 óra.

JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓK:

Dr. Bóka Tibor - főszervező

E-mail: apitdr2017@gmail.hu

Díjazás:
I. helyezett: 12 db ETO bérlet a 2024/25. szezonra + Oklevél
II. helyezett: 1 hazai ETO mérkőzés megtekintése VIP páholyból (a klub által kijelölt időpontban) + Oklevél
III. helyezett: Labda + Oklevél

LEBONYOLÍTÁS:

A benevezett csapatokat a helyszínen 4 csapatos csoportokba sorsoljuk, ahol körmérkőzéses rendszerben döntik el a továbbjutó helyezések sorsát.

Továbbjutás: csoportonként az első és második helyezett csapat jut tovább.

Csoporthelyezések eldöntése:

§  Pontszám

§  Egymás elleni eredmény

§  Gólkülönbség

§  Több rúgott gól

§  3-3 büntetőrúgás

JÁTÉKSZABÁLYOK:

Játékidő: 1x15 perc/mérkőzés.

A játéktér: 2 darab kézilabdapálya méretű műfüves pálya, 3×2-es kapukkal.

Labda: 5-ös méretű, normál futball-labda, amelyet a csapatok hozzanak magukkal. Mindig a sorsolásnál elöl álló csapatnak kell biztosítania a labdát.

Játékrendszer: 5+1 fő. A mérkőzés megkezdéséhez egy csapatból min. 5 játékos (melyből egy kapus) szükséges.

Ha egy csapat létszáma 4 fő alá csökken: a mérkőzést be kell szüntetni és a vétlen csapat számára kell jóváírni. Ha egy csapat (sérülés vagy bármi más okból) nem tud kiállni az utolsó csoportmérkőzésére, annak eredménye az összes korábbi eredménnyel együtt (3 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel) az ellenfelek javára kerül jóváírásra.

A pályára lépés sem fémstoplis, sem gumistoplis cipőben nem engedélyezett (a pálya állapotának kímélése érdekében).

Az oldalról való játékba hozást a vonalon kívülről kell elvégezni. Az ellenfélnek 3 métert szabadon kell hagyni.

Becsúszó szerelés nem engedélyezett, ebben az esetben közvetlen szabadrúgás jár.

Az alapvonalat elhagyott labdát csak a kapus hozhatja játékba. A labda játékba hozatala kézzel és lábbal is történhet.

A labda akkor kerül szabályosan játékba, ha a büntetőterületet elhagyja.

A kapus minden esetben átdobhatja a labdát a felezővonalon, de gólt nem dobhat, csak rúghat, akár kirúgásból is.

Ha a kapusról az alapvonalon túlra kerül a labda, a mérkőzés szöglettel folytatódik.

Hazaadás a nagypályás szabályoknak megfelelően történik.

Játékoscserék a felezővonal melletti területen, a cserezónában történnek.

A játékvezetők sárga, illetve piros lapokat alkalmaznak. A kiállítás időtartama sárga lap esetén 2 perc, piros lap esetén végleges. A véglegesen kiállított játékos helyett 5 perc elteltével másik játékos játszhat tovább.

A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat a soron következő mérkőzésen, de a versenybizottság az eset súlyosságától függően hosszabb, esetleg végleges eltiltást is kiszabhat.

A büntetőrúgás a kaputól 7 méterről történik.

Szabadrúgás elvégzésénél – a labdás játékos kérésére – az ellenfél játékosának 5 m-re el kell távolodnia a labdától. Abban az esetben, ha az ellenfél bármely játékosa szándékosan akadályozza a gyors végrehajtást, a játékvezető sárga lappal figyelmeztethet.

Ha a kapus a büntetőterületen kívül szándékosan kézzel ér a labdához, 2 perces kiállítást von maga után. Ha mezőnyjátékos kézzel hárít a büntetőterületen belül, 2 perces kiállítást von maga után. Nem szándékos kezezés nem von maga után büntetést.

A negyeddöntőkben, az elődöntőkben és a döntőben döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás dönti el a találkozó végkimenetelét. Ha a 3 rúgás után nincs döntés, akkor már azoknak kell rúgnia, akik még nem lőttek hetest.

Óvást az adott mérkőzés befejezését követő 5 percen belül lehet leadni írásban további 5.000 Ft egyidejű adományozása mellett. A versenybizottság (rendező + játékvezető) döntése ellen további fellebbezésnek helye nincs. Az óvási díjat akkor sem kapja vissza a csapat, ha az óvásnak a versenybizottság helyt adott.

A tornán csak a nevezési lapon előre, az első mérkőzések előtt beírt játékosok szerepelhetnek, utólag játékost beírni nem lehet.

A mérkőzés előtt, alatt és után a játékvezetőt, ellenfél játékosát, vezetőit tettlegesen bántalmazó, önmagáról megfeledkező, botrányt okozó labdarúgót és csapatát a versenybizottság azonnal kizárja a további küzdelmekből.

A csapatokra az első csoportmérkőzésre való megjelenéskor 5 perc várakozási idő van. A további mérkőzéseknél várakozási idő nincs.

A szervezők az esetleges sérülésekért, értéktárgyak eltűnéséért, valamint megrongálásáért nem vállalnak felelősséget.