A napokban 19. születésnapját ünneplő Bánáti Kevin Dombóváron ismerkedett meg a labdarúgással, ahonnan előszőr a Kaposvári Rákóczi akadémiájára, majd Pécsre került. Innen érkezett meg Győrbe 2020-ban, ahol a ranglétrát végig járva 2023-ban a az Érd otthonában bemutatkozott a második csapatban, majd pedig két héttel ezelőtt, a PMFC elleni hazai találkozón a felnőttek között is debütált. Bánáti 1-1-es állásnál lépett pályára, ám egyáltalán nem volt rajta érezhető a megilletődöttség, jó játékával hozzájárult, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot. Az elmúlt fordulóban, Kazincbarcikán már a kezdő tizenegyben kapott szerepet Borbély Balázs vezetőedzőtől, amit sikerült is meghálálnia, és újabb győzelemből vette ki a részét.

A tehetséges középpályás játékával kiérdemelte, hogy klubunk profi szerződést ajánlott neki, amit Kevin nagy örömmel alá is írt, így két évig az ETO zöld-fehér mezét viseli.

- Óriási boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen patinás, nagy múltú klubnál köthettem meg első profi szerződésem. Mikor négy évvel ezelőtt ide érkeztem, azzal a céllal jöttem, hogy itt szeretnék profi labdarúgóvá válni. Másrészt ez egy jó visszaigazolás számomra, hogy jó úton járok a céljaim elérésének érdekében, és a beletett munka kifizetődik. Jelenlegi célom egyértelműen az, hogy a csapattal feljussunk az első osztályba, ahol utána jól szerepeljünk. Ehhez szeretnék minél jobb teljesítménnyel és gólokkal hozzájárulni – mondta Bánáti Kevin.

A vezetőség számára is nagy öröm, hogy Kevin elkötelezte magát, és hosszútávon a csapat erőssége lehet.

- Kevin személyében egy nagyon tehetséges játékosról beszélhetünk, aki korábban folyamatosan bizonyított az ETO Akadémia csapatában – kezdte Köteles László sportigazgató. Miután felkerült az első csapathoz, ott is bizonyította tehetségét. Úgy hozta a sors, hogy lehetőséghez jutott az A csapatban, ahol szintén gyorsan felvette a ritmust, és rászolgált, hogy szerződést kapjon. Óriási potenciál van benne, azon leszünk, hogy ezt kihozza magából és nagy értéke legyen a klubnak. Sok sikert kívánunk neki!