Fotó: KÉSZ-St. Mihály-Szeged

KÉSZ-St. Mihály-Szeged – ETO FC Győr 0-3 (0-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum. V.: Sipos (Juhász, Szabó L.).

Szent Mihály: Krstovic – Marjanovic (Futaki 58’), Kránicz, Sajti, Németh P. (Juhász 74’), Simonovic, Koszo (Farkas N. 78’), Malesevic, Horváth L. (Petrovic 58’), Sovány (Ónodi 58’), Nagy L. Vezetőedző: Hadár Attila.

ETO FC Győr: Borok (Krizsán 74’) - Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi 74’), Süle (Kern 74’), Abambila, Savanya, Horváthová (Sali 58’), Kocsán, White (Németh V. 69’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Kocsán (22’, 55’, 72’).

Nagy fölénnyel kezdtük a mérkőzést, az 5. percben Savanya beadását ütötte ki a hazaiak kapusa, majd Süle ismételt, bombáját nagy bravúrral hárította Krstovic. Két perccel később Kocsán ugratta ki Whiteot, a visszazáró Kránicz mentett óriásit. A 15. percben Savanya szép összjáték után lépett ki, majd emelt a kifutó kapus felett a hálóba, ám a játékvezető – tévesen – les miatt érvénytelenítette a találatot. Öt perccel később már megszereztük a vezetést, egy baloldali beadást Kocsán bólintott a rövidbe 0-1. A góllövőlista éllovasa megszerezte 7. találatát a szezonban. A következő támadás Borok-védéssel zárult, Sovány tizennyolc méteres lövését hárította kapusunk. A 33. percben White ugrott ki ígéretes helyzetben, ám Krstovic jó ütemben kimozdulva hárított. Két perc telt el a második félidőből, amikor Kocsán látványos mozdulattal próbálkozott, a labda kevéssel kerülte el a kaput. Az 55. percben megdupláztuk az előnyt! Horváthová adott remek labdát Sülének, aki ezután a középen érkező Kocsán elé tálalt, támadónk először még a kapusba lőtt, majd a kipattanót már értékesíteni tudta 0-2. A 72. percben Kocsán harmadszor volt eredményes! Ismét jobbról érkezett a kulcspassz, ezúttal Némethtől, Kocsán magabiztosan lőtt a hálóba 0-3. Tíz perccel később Kocsán kis híján megszerezte saját maga és csapata 4. gólját is. Öreg a baloldalon tört előre, megverte védőjét, majd középre adását Kocsán a kapu mellé lőtte. A 85. percben Sali adott remek labdát az előre futó Kovácsnak, aki nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később a tizenhatos vonaláról végezhettünk el szabadrúgást, amit Kocsán jócskán fölé lőtt. A 92. percben még Savanya próbálkozott egy távoli bombával, ám az eredmény már nem változott, így Kocsán triplájával megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot Szegeden.
Jövő héten rangadóval folytatódik számunkra a bajnokság, ugyanis az MTK gárdáját fogadjuk hazai környezetben.

Dörnyei Balázs: - Jó erőkből álló Szeged ellen sikerült végig kontrol alatt tartani a mérkőzést. A szünetben megint egy-két dolgot helyre kellett tennünk, mert nem volt elég dinamikus a játékunk, kevés passzal játszottunk, nem mozgattuk eleget az ellenfelet. A második félidőben már minden lényegesen jobban működött, jöttek sorban a helyzetek, két nagyon szép gólt rúgtunk, emellett 2-3 még benne is maradt a csapatban. Reméljük ez a következő héten kijön majd belőlünk, úgyhogy készülünk az MTK-ra. Ismét jó szellemben futballoztunk, gratulálok a lányoknak!